tekeningen
foto's bouw
Home
Nora Rittmüller
Architectuur
eigen werk
bij Klunder Architecten
bij 24h-architecture
Illustraties
eigen werk
bij Klunder Architecten
Maquettebouw
Foto's
bij 24h-architecture
Links
eigen werk
diversen
De driehoek
1
Kitchen inside out
2
3
4
5
6
7
8
1
2
Kaapse Veer
De driehoek
eigen kavel
3
Contact
Wieringerwerf 1 + 2
9
10
Het project De Driehoek Zuid is een van de collectieve klusprojecten in Rotterdam. Het gaat hierbij om een driehoekig bouwblok op het schiereiland Katendrecht. Een deel van het blok is gesloopt. De nieuwbouw de Kaapse Veer die hiervoor in plaats is gekomen, is sinds september gereed.

Het bestaande deel wordt door een collectief van opdrachtgevers verbouwd. 34 huishoudens werken samen binnen een VvE. Onder ander wordt de gemeenschappenlijke binnentuin ontworpen en ingericht. Omdat alle huishoudens samen bij het hele bouwproces betrokken zijn, ontstaat een hechte gemeenschap.

Het casco is door een aannemer geplaatst. Vanaf april 2010 verbouwen de bewoners hun woningen zelf.
Als eigenaren hebben wij een 2-laagse bovenwoning met een groot dakterras verbouwd. De woning is 150 m² groot en anderhalve beuk breed (een beuk ca. 4,8 m h.o.h.). Het idee was het, om een open en lichte woonverdieping te creëren, waar men om de ontsluitingskern heen kan lopen. Er wordt op deze verdieping zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van deuren. Daarboven bevindt zich een slaapverdieping met drie vertrekken + kleedkamer en een luxe centrale badkamer. Deze is vanuit verschillende kanten bereikbaar en ontvangt natuurlijk daglicht door een riante lichtkoepel boven de douche. Op de verdieping van het dakterras bevindt zich een klein tuinkamertje, zodat ook bij slecht weer van het heerlijke uitzicht genoten kan worden. Deze is ingericht als bibliotheek/gastenverblijf.
11
4
Naaldwijk
Gradoli Italie